Om os

Lidt om Kennel Teckel og personerne bag


Kennel Teckel opdrætter anderledes farvede korthårede gravhunde

Kennel Teckel er grundlagt af Poul J. Ørnemark i 1964.

Poul er født i 1937 og uddannet som dyrlæge. Har deltaget i en lang række udstillinger samt grav – og sporprøver her i landet og i udlandet med vore hunde med mange flotte resultater.


Poul blev autoriseret som eksteriørdommer for gravhunde i 1970 og er i dag autoriseret som international dommer for 150 forskellige racer.


Poul har dømt på mere end 500 nationale og internationale udstillinger i en lang række lande.


Poul har beklædt en række tillidsposter indenfor hundeverdenen. Poul var således i flere år formand for Dansk Gravhunde Klub og for Dansk Hundedommer Forening.


Poul blev i 1980 hædret med Dansk Kennel Klubs guldnål for sit arbejde for dansk hundesport. 2010 fik Poul 'Blå Nålen', Norsk Gravhunde Forbunds hæderstegn. Poul er desuden æresmedlem af Dansk Hundedommer foreneing.


Poul har skrevet flere artikler om avl og opdræt.

0045 75 62 71 00 & 0045 28 88 47 25


Munkhøjvej 19 - Munkhøj - 8700 Horsens


teckel_dk@hotmail.com

I 1998 blev Rie Freja Ørnemark medejer af kennel Teckel og en ny epoke begyndte.

 

Rie Freja er født i 1969 og således opvokset med hunde og har fra barnsben deltaget i udstillinger og prøver og i de senere år som aktiv deltager både her i landet og i udlandet.


Siden 2011 har Rie Freja stået for det praktiske i opdrættet af flere Kennel Teckel kuld. Af disse kuld kommer bl.a. Teckels Rusia mor til Teckels Vakse Viggo, dansk og nordisk vinder 2016 i en alder af kun 2½ år og Teckels Vika Estisk Junior Champion i 2016.

I sommeren 2016 havde Teckels Ritalina et skønt kuld på 5 smukke piger sorte og sort merle.

Teckels Rusia blev mor for anden gang denne gang til 7 sunde store chokolade og chokolade merle hvalpe, måske byder også dette kuld på flere udstilings stjerner.


Rie Freja er selvstændig erhvervs drivende, med en dobbelt universitets grad samt flere specialiserings uddannelser med sig.

0045 31 61 32 13


Bogfnkevej 1 - 4040 Jyllinge


riefreja@riefreja.dk

Gravhunde gennem mange årtier

Kennel Teckel – kennelen der opdrætter anderledes farvede korthårede gravhunde – er oprettet i 1964 med det formål at opdrætte smukke og sunde korthårede gravhunde til familie -, udstillings – og jagthunde.   


Kennelen har altid lagt vægt på, at vore hunde er fysisk og mentalt sunde, alle vore avlshunde er øjenlyste og rygfotograferede.


Kennelen er bevidst en lille kennel, idet alle vore hunde er en del af familien og derfor bor sammen med os.   


Kennelen er bygget op på gamle danske linier tilført import af en række betydningsfulde hunde fra de bedste linier i Sverige, Finland, Rusland og Holland.   


Kennelen har kun opdrættet nogle få hundrede hvalpe i sin lange historie, men med flotte resultater.   


Kennelen har opdrættet en lang række nationale og internationale udstillingschampions samt en lang række nationale og internationale brugsprøvechampions gennem årene.   


Kennelen har udstillet en lang række opdræts – og avlsklasser og opnået ærespræmier herfor.  Kennelen er tildelt Dansk Gravhunde Klubs opdrætterudmærkelse i guld.   


Kennelen indførte i 1998 de første anderledes farvede – merlefarvede m.tan og chokolade m. tan korthårede gravhunde til Danmark fra Rusland, idet Poul som dommer på en udstilling i Moskva genså disse gamle farvevarianter og samtidigt så, at disse anderledes farvede korthårede gravhunde var meget smukke og sunde, samtidigt med at de havde et meget dejligt temperament.

En ny æra med gamle rødder.

For mere end 20 år siden genindførte vi i Kennel Teckel ellers tabte farver og mønstre i den skandinaviske gravhunde population.

Tilbage i tiden for startern af 1900-tallet havde gravhunde en stor variation af farver og mønstre, som langsomt forsvandt ud af avlen med gravhunde, således at der næsten kun var rød, sort med tan og vildtfarvede tilbage. Det er selvfølgelig ikke sandt for i 1970'erne var der enkelte gravhunde der var det der dengang blev kaldt leverfarvede sol lignede lidt en brun men uden tan, og farven i pelsen var ikke som chokolade (som dem vi har nu) men mere rød/brune, i Sverige var der en blå gravhund (blå er en 'udvaskning' af det sorte farve gen der giver en stål grå fremtoning også i snuden) der var også enkelte tigerstribede (rød brindle) altså et mønster, der faldes også enkelte merle i lang-hårs bestanden, men ikke hos korthårede eller ruhårede.

Men i Tyskland og de tidligere øst-lande var der stadig chokolade brune gravhunde i enkelte kenneler. Da Poul på en rejse som dommer besøgte Rusland viste der sig en ikke ubetydelig mængde af chokolade og chokolade merle gravhunde af en fremragende standart, set med dommer øjne og dette var begyndelsen på en ny æra for Kennel Teckel, for med udsigten til at kunne genindfører disse smukke farver og mønstre gik Rie Freja med i Kennel Teckel for på flere måde at give nyt liv.

I dag har vi en stærk blanding af de Russiske champion stammer og vores gamle danske champion linjer. Sammen med de fantastiske farver og merle mønsteret har vi også forbedret gravhundenes temperament.

Dette arbejde fortsætter og vi er stadig åbne over for diversitet og variation i både farver og mønstre også hos gravhunde.

Munkhøjvej 19 - 8700 Horsens

Bogfinkevej 1 - 4040 Jyllinge

Tel:  0045 - 75 62 71 00

Tel:  0045 - 28 88 47 25

Tel:  0045 - 31 61 32 13

Kennel Teckels er medlem af :

Dansk Gravhundeklub DGK &

Dansk Kennel Klub DKK 


Kennel Teckels hvalpe er DKK stambogsført og kommer med den særlige Kennel Teckel garanti.

All Rights Reserved  © 2017 Kennel Teckel