Hvalpe

Skønhed


Smukke øjne hvor intiligensen stråler ud, der afsløre at der er idéer og gå på mod i den lille glade hund - det er for os en smuk gravhund.

Selv om smukke hunde i udstillings sammenhænge ikke er det vigtigste, så arbejder vi selvfølgelig også seriøst på at vores hvalpe har det bedste potientiale til at blive godt placeret på udstillinger.

En harmonisk gravhund, der opfylder de internationale standarder, har gode forudsætninger for også at være sund. Dog er det ingen garanti, men gode harmoniske linjer og gode bevægelser vil ofte være udtryg for god sund hund.

Skønhed

Dejligt kuld i 2019

17. maj kom 7 smukke hvalpe til verden. Det er et rigtigt regnbur hold, chokolade brun en dreng og en pige, to chokolade merle drenge, to rød merle piger og en sort dreng. Det bliver en sommer med hvalpe leg og udvikling.

Mor er Teckels Voila DK12445/2014 Stamtavle Far til hvalpene er 'Black Boots Rocky Road' - SE27272/2015 Stamtavle Forårs hvalpe i Jyllinge 2021

Det har ladet vente lidt på sig - vi håber nu på Teckels Xoule Mate DKK reg nr DK08256/2016 Stamtavle snart kommer i løbetid til vinter, så hun kan få et kuld hvalpe - hvis alt går som vi drømmer om så bliver der et regnbue kuld med sorte og brune hvalpe i alle er mulige i merle variationen.

Rie Freja

+ 45 31 613 213

Poul

+ 45 28 88 47 25

Sundhed


Vi arbejder målrettet og seriøst for at skabe sunde, smukke, sjove hunde med at godt temperament. Dette arbejde består både i at holde os orienteret om den seneste forskning, men ikke mindst trække på mange års erfaring og selektion. Vores hvalpe har trygge og stimulerende omgivelser, de får den bedst mulige varrierede kost og de vigtige vaccinationer.

Med Pouls livslange ekspertise som dyrlæge og Rie Frejas livslange interesse og erfaring med opdræt og store viden om hunde og menneske psykologi, byder vi Teckel havlpe på den bedste tænkelige opvækst.

Vi sørger for kun at kombinere forældre hunde som vi er overbevist om passer sammen, og vil skabe sunde, smukke, sjove og rare hunde.

Sundhed


Trivsel


For os er den uendeligt vigtigt at vores hundehvalpe vokser op i aktive hjem, som er fulde af liv og aktiviteter der høre sig til i et almindeligt liv. Hjem der stimulere dem og forbereder dem til de liv der kommer ud og får i de familier de bliver en del af. Vores hvalpe vokser op med mennesker og andre hunde omkring dem, der har tid og lyst til at passe og aktivere dem, derfor vokser Teckel hvalpe vokser  udover hos os selv også op hos særligt udvalgte familier, der med tæt supervision af os, opdrætter Teckel hvalpe. Derfor er det muligt for Kennel Teckel at opdrætte 1 eller 2 sunde og højt stimulerede hvalpe om året. Der er også år hvor der ikke er hvalpe da det er et stort arbejde at opdrætte hvalpe, for vi har kun hvalpe når vi har tid, lyst og energi til hvalpene, for de skal elskes, kæles, klappes, leges med, aktiveres, stimuleres og opleve verden på alle tænkelige måder, så alle der køber en Teckel hvalp kan være tryg ved at både skønheden, sundheden og trivslen har været i top, så en hver hvalp er robust både fysisk og psykisk.

Trivsel

Kom på venteliste til Teckel Hvalpe


Eftersom Merle og Chokolade brune gravhunde ikke er 'meter-varer', kan du sikre dig at blive orienteret om vores hvalpe planer og komme på venteliste til en Teckel hvalp ved at kontakte os.

Poul

+ 45 28 88 47 25

Rie Freja

+ 45 31 613 213

Vi har venteliste på vores hvalpe - ønsker du/I at blive skrevet på listen kan vi kontaktes på nedenstående numre og besvare spørgsmål om gravhunde generalt og hvalpene specifikt.


Kennel Teckel giver garanti på alle hvalpe jf. loven og den udvidede Kennel Teckel Garanti aftale.


Det er med meget stor glæde vi følger alle vores hvalpe i deres nye hjem.

Det første kuld hvalpe blev født i kennelen 1966. Gennem årene er det blevet til mere end 50 kuld.

Vi har kun hvalpe i kennelen, når vi har lyst til at have hvalpe. For os er det at have hvalpe en oplevelse ikke en produktion, hvorfor vi oftest kun har 1 kuld hvalpe om året, og nogle år slet ingen.


Der findes Teckel hunde og efterkommere af Teckel hunde i Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Holland, Spanien, Rusland, Tanzania og USA.

Teckel hundene har gjort det godt, idet en række er blevet champions.

Kennelen har fremstillet 22 opdrætsklasser og 15 avlsklasser med ærespræmie på udstilling.

At avle merle:

At opnå topresultater i avl med gravhunde kræver indsigt, viden og omtanke, men at opnå topresultater i avl med anderledes farvede gravhunde kræver endnu større indsigt, endnu større viden og endnu større omtanke, idet man ved avl med disse varianter bringer endnu flere komponenter i spil.


Interessen for den anderledes farvede gravhund er i de seneste år stærkt øget rundt om i verden og også her i landet. Gravhunde behøver ikke længere være røde, sorte med tan eller vildtfarvede.


At avle chokolade med tan er som at avle sort med tan, idet den chokolade farve er som sort bortset fra, at genet (allelen) for chokolade er vigende, og derfor skal være tilstede på både faderens og moderens side for at få den meget smukke brune farve. Parrer man chokolade med tan ind på sort med tan eller rød, hvor det brune gen ikke er til stede, får man således alene sorte med tan eller røde hvalpe med anlæg for den brune farve, og samtidigt får man hos den sorte med tan meget flotte og stærke tanfarver. Vil man avle chokolade med tan skal genet for den smukke brune farve således være tilstede hos både hanhunden og tæven.


Den chokolade med tan har den genetiske konstalation bb, mens den sorte med tan har det dominerende gen B, som giver sort, og er BB eller Bb.


Parrer man således 2 chokoladefarvede får man udelukkende chokoladebrune hvalpe.


Parrer man en sort med tan, som har anlæg for den chokoladebrune farve (Bb) med en chokladebrun (bb), bliver halvdelen af hvalpene sorte med tan og halvdelen chokolade med tan.


Anlægget for den chokoladebrune farve kan ligge gemt i generationer, men parres 2 hunde, som begge har anlægget for chokoladebrunt kan man få hvalpe med denne smukke brune farve.


Anderledes er det at arbejde med merleaftegningerne. Merle i sig selv er ikke en farve, men alene en farvetegning, som knytter sig til gravhundens grundfarve. Merlefarvetegningen er mørke forrevne pletter af uregelmæssig størrelse mod en lysere baggrund i samme farvenuance. Den merlefarvede gravhunds pels har et smukt marmoreret mønster. For at være en ideel merlefarvet gravhund skal der være en jævn fordeling af de mørke forrevne pletter, og hverken den mørke eller den lyse bundfarve må være dominerende. Den merlefarvede gravhund er først endelig i sin farve ved 2 – 3 årsalderen.


Merlefarvetegningen er genetisk knyttet til det såkaldte locus M, som findes i 2 alleler. Den dominante allel M giver merlefarvetegningen, mens den recessive (vigende) allel giver ensartet pigmentering. Den merlefarvede hund har således den genetiske betegnelse Mm. Endvidere har også andre af de såkaldte loci for farve, farvefordeling og farveintensitet betydning for, hvorledes den merlefarvede hund kommer til at se ud. Vil man avle merlefarvede gravhunde skal enten hanhunden eller tæven være merlefarvet.

Parrer man således en renfarvet (mm) med en merlefarvet (Mm), bliver halvdelen af hvalpene rent farvede, mens halvdelen bliver merlefarvede.

Så længe man avler efter heterozygoter, d.v.s. Mm opnår man en hund med en smuk særpræget farve. Men arbejder man med homozygoter med hensyn til den dominerende allel, altså genetisk MM, kan opstå problemer, idet M allelen i dobbelt dosis vil give næsten hvide hunde, der ofte vil have nedsat hørrelse eller være helt døve, have nedsat syn eller være helt blinde. Derfor er alfa og omega ved avl med merlefarvede hunde aldrig at parre 2 merlefarvede hunde, men altid en merlefarvet med en rent farvet.


En rent farvet hund som har en merlefarvet far eller mor vil aldrig kunne give merlefarvede hvalpe, idet en sådan hund genetisk vil være mm.


Parrer man 2 rent farvede hunde hunde (mm) som har merle forældre, vil man altid få rent farvede hvalpe. I dette kuld er både farmor og mormor merlefarvede, men alle hvalpe er rent farvede.


Anlægget for merlefarvetegningen kan ikke ligge gemt, idet genet er dominerende og derfor vil være synligt. For at få merlefarvede hvalpe skal 1 af forældrene altså være merlefarvet.

Munkhøjvej 19 - 8700 Horsens

Bogfinkevej 1 - 4040 Jyllinge

Tel:  0045 - 75 62 71 00

Tel:  0045 - 28 88 47 25

Tel:  0045 - 31 61 32 13

Kennel Teckels er medlem af :

Dansk Gravhundeklub DGK &

Dansk Kennel Klub DKK 


Kennel Teckels hvalpe er DKK stambogsført og kommer med den særlige Kennel Teckel garanti.

All Rights Reserved  © 2017 Kennel Teckel